Buonamico Cercatoja 2013 Toscana IGT VIN-KUP

 
image
Produktnr. 01291
349,00 DKK  Inkl. moms
Antal stk pr.kasse 6
249,00 DKK  Pr. fl. v/køb af kasse
Cercatoja 2013 Toscana IGT
Intens og fyldig Super-Toscaner med en flot rygrad, som viser at her er en stor vin.
Helt klassisk druesammensætning Sangiovese, Syrah og Cabernet Sauvignon, med perfekt elegant fadlagring.
Kan så småt nydes nu og er fuldmoden frem til år 2026.

Her er en vin der har mulighed for at krydse klinger med andre Super Toscana vine.
Det er en vin med fylde, struktur og en fantastisk smag.
Den er lavet på Sangiovese, Syrah og Carbernet Sauvignon.
Den er fermenteret i termostatstyret rustfrie ståltanke og derefter langt 18 måneder på barriques af fransk eg.
Cercatoja har en flot rubin rød farve.
Bouquet’en er fabelagtig af sorte bær og med en intens ”blomster” nuance, læg dertil noter af cacao, vanille og krydderier.
Smagen er elegant strukturet, bred og dyb med tydelige, men tilpasset, tanin.
Rund afbalanceret og meget vedholdende eftersmag.
Server denne vin til nogle gode røde bøffer af okse eller kalvkød f.eks grillet Roastbeef eller nyd den til kraftige retter med masser af smag såsom vildt eller kanin.
Vinen er også velegnet til både lagret og mellemlagret oste.
Bør serveres og nydes ved 17-19 grader.

Vinhuset Buonamico ligger sydvest for den lille by Montecarlo i nærheden af Lucca i Toscana.
De råder over 40 hektar hvor snart 38 af dem er lagt ud til vindyrkning.
Indenfor de sidste 8-10 år har huset været inde i en rivende udvikling.
Eugenio Fontana ejer af Buonamico har høstet stor succes for sine vine både i Italien og internationalt.
Ikke mindst Eugenio’s tætte samarbejde med sin egen ønolog Valentino Ciarla samt den verdenskendte konsulent-ønolog Alberto Antonini samt agronom Stefano Dini har båret frugt, i såvel marken som i Buonamico’s nye ”state of the Art” vinkælder.
At arbejdet i marken er blevet opprioteret kan ses ved at alle Buonamico’s druer bliver høstet med håndkraft og flere af druerne bliver høstet om natten eller tidligt om morgenen.
Dette gøres for at holde en naturlig kølekæde omkring druerne der derved beholder deres optimale aromatiske udtryk.
I selve vineriet og kælderen råder man over det nyeste og bedste produktionsanlæg.
Denne investering har allerede båret frugt i huset’s vine. Hvor man nu i højere grad end tidliger har styr på alle trin af vinprocessen, fra druerne kommer i hus til man står med den færdige og ønsket vin.
For de vine der skal fadlagres sker det på små franske barriques.
I dag dyrker Buonamico mange forskellige druesorter, af hvide kan nævnes:
Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Semillon, Roussanne, Vermentino og Toscana Trebbiano.
Den næste druesort der vil blive plantet er Viognier, de første prøveplanter har allerede givet et flot udbytte af høj kvalitet.
Der dyrkes følgende røde druer hos Buonamico:
Sangiovese, Canaiolo, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Ciliegioli og Alicante Bouchet.
Gennemsnits alderen på Buonamico vinstokke ligger mellem 10 og 20 år.
Helt specielt skal nævnes at man har valgt at beholde et lille stykke med Syrah druer. Disse vinstokke er plantet tilbage i 1964 og det er udelukkende de druer der bruges til Buonamico’s 100% Syrah-vin ”Il Fortino”
Alle druer hos Buonamico bliver høstet med hånden og nøjsomt lagt i små kurve.
Der foretages en hård kvalitets kontrol af druerne inden presning , er skindet revnet eller er druerne for små bliver de taget fra og ikke brugt.
For Buonamico’s specielle vine, såsom ”Il Fortino”, bliver druerne først plukket når de har opnået den perfekt modning.