Dampierre, Brut Grande Cuvée Champagne BEST BUY!!!

 
image
Produktnr. 00680
189,00 DKK  Inkl. moms
Antal stk pr.kasse 1
189,00 DKK  Pr. fl. v/køb af kasse
MARKEDS BEDSTE BILLIGE CHAMPAGNE
Comtes de Dampierre Grande Cuvée
Den er lavet på 100% Chardonnay fra Vertus der ligger i den sydlige del af fra Côte des Blancs.
Som noget specielt har man valgt ikke at malolaktisk fermentere Grande Cuvée for på den måde at bevare så mange nuancer i Champagnen som muligt.
Den ligger 21 måneder "sur lie" og dosagen er 6 gram pr. liter.
Det er en Champagne der besidder en bred palet af aromaer lige fra hvide blomster og citrus til honning og let ristet nødder alt sammen understøttet af en dejlig cremet struktur og en velintegreret syre.
En elegant, frisk og harmonisk Champagne.
Champagnen bør nydes nu.
Servér den ved 8 -10 grader som aperitif eller som en spændende ledsager til hvid fisk og skaldyr. Eller ”bare” når lysten til Champagne er der!

Lidt om huset Comtes de Audoin de Dampierre

I mere end 700 år har Dampierre familien været en del af Champagne.
I 1300-tallet var Guy de Dampierre Guvernør i Champagne.
Lige fra dengang Champagnen blev ”opdaget”, har familien været med, i og omkring, Champagne.
Da den nuværende Comtes de Dampierre's oldefar giftede sig med Marie Boisseau, hvis familien var engageret i nogle af de store Champagne huse.
Fra 1880 engagerede han sig i handlen med Champagne, hvor han stræbte efter ”bedste kvalitet”. Det er også det man gør i huset den dag i dag.
Både den nuværende Comtes de Dampierre (Audoin), hans far og farfar var uddannet i vinens verden men det var først fra 1975 at familien kunne lægge navn til egen Champagne.
Husets første officielle årgang er 1980, men venner af huset har været heldige at smage vine som Audoin de Dampierre lavede inden og som kun var tiltænkt familien.
Den 1. årgang af Cuvée Prestige Champagnen er 1975 årgangen.
Audion de Dampierre følte at det eksklusive, det spændiende, historiene samt myterne var ved at forsvinde fra Champagne. Der var, efter hans mening, alt for mange Champagnehusene der satsede på kvantitet i stedet for kvalitet. Derfor brød han med tidens normer for Champagne produktion og begyndte at stræbe efter en super kvalitet.
Grund ideen hos Audoin de Dampierre at Champagne ikke kun bliver gode i kælderen, men at Champagnerne også får deres "identitet" fra marken, i drue-udvælgelsen samt i håndteringen og sorteringen af druerne, alt sammen vigtige parametre for den færdige Champagne.
Huset ejer ikke nogle marker i Champagne men køber druer fra Premiere og Grand Cru marker.
Som basis for de flotte champagner benytter man hos Comtes de Dampierre, Chardonnay-druer som er klassificeret Grand Cru eller premier Cru (Avize, Cramant, Vertus og Mesnil-sur-Oger) og Pinot Noir-druer som er klassificeret enten Grand Cru eller Premier Cru (Bouzy, Ambonnay og Cumières).
Champagnehuset Dampierre ligger i toppen af Champagnes mange producenter.
En måde Audoin de Dampierre også er gået nye veje er ved at genoplive en ældgammel Champagne tradition, nemlig ”Ficelage”.
”Ficelage” betyder ”snor af hamp” og er den metode hvor på man lukkede Champagne flasker på i gamle dage.
Metode blev udviklet efter et Royalt-dekret i 1735 der pålagde alle datidens champagne- producenter at korkpropperne skulle sikres med minimum 3 stykker snor.
De fleste Champagne-huse brugte metoden helt frem til starten af 1. Verdenskrig, hvorefter måden som vi kender idag, hvor der bruges ståltråd overtog.
Problemet eller udfordringen med ”ficelage” er at det er en procedure der kun kan gøres manuelt. En trænet "ficeleur" kan lukke ca. 50 flasker i timen.
Da Audoin de Dampierre begyndte at lukke med ”Ficelage” var der kun en enkelt person der viste den nøjagtige og mest holdbare måde at binde snorene på, men efter man startede med ficelage, er der 3 personer yderligere der har lært det.
Det er i øvrigt en ”uddannelse/træning” der tager 3 til 4 år at mestre.
Det er også kun på Family Reserve Grand Cru Champagnen samt den sjældne Prestige Cuvée Grand Cru at Audion har valgt at gøre det.